HYPERLOOP – FREMTIDENS EMISSIONSFRI TRANSPORT KOMMER NÆRMERE

by | 9. June 2022

Dato/klokkeslæt
Dato: 9. June 2022
17:00 - 20:00


Siden Hyperloop blev introduceret af Elon Musk tilbage i 2013 har Hyperloop undergået en udvikling fra hype til at udviklingen af teknologierne og standarderne nu nærmere sig et stadie hvor de første ruter planlægges. Hyperloop kan betragtes som en mellemting mellem fly og tog eftersom vognene (pods) kører i et nær-vakum miljø på denne måde minder om luftfart. Pods’ene fremføres elektromagnetisk og via magnetisk leviation på baner hvilket er mere sammenligneligt med maglev tog som man kender fra bl.a. Kina og Japan hvor de har kørt i en årrække.
Fokusset i disse år, er at få fastlagt standarder (JTC20) der gør det muligt at opbygge et paneuropæisk net hvor du står på i København og rejser til Amsterdam eller München uden skifte undervejs.
Vi vil høre om mulighederne med Hyperloop fra Hyperconnected Europe, status på standarder og regulativer og så vil vi høre om Hypernex projektet under Europes rail der afsluttedes her i marts måned.

Program
17.00: Introduktion ved Hyperloop-Denmark
17.10: Hypernex projektet v/ Thor Myklebust, SINTEF
17:40: Hyperloop – fremtidens transportform Europe v/Dominik Häti, Hyperconnected Europe og Hardt Hyperloop (på engelsk)
18:10: Sandwich, øl og vand
18:40: Hyperloop godkendelser og standarder v/ Gilles Fartek, Integra og Hyperloop-Denmark (på engelsk)
19:10: Paneldebat og spørgerunde
20:00: Afslutning

Se eller gense arrangementet her>>